Simonsig Kaapse Vonkel
Zuid-Afrika | Stellenbosch
Simonsig Kaapse Vonkel rijpte na de tweede gisting iets langer dan een jaar op fles in de geklimatiseerde kelder van het huis. Door dit contact met het gistbezinksel ontstaat een rijke geur met noten- en citrusaroma’s, biscuit en geroosterd brood. Ze heeft een romige mousse, een volle en tegelijk complexe smaak en zeer aangename zuren. Romige mousse, volle en tegelijk complexe smaak met aangename zuren. Klassiek uit de Nieuwe Wereld.
serveer deze moussrende wijn als heerlijk aperitief, bij gevogelte,pasta met roomsaus, Witvis, Kaas, Mosselen, Kreeft, Schaal- en Schelpdieren, asperge, Salade, Kaasfondue, Zalm, Kaasplank, Sushi, Tapas, Risotto en bij Aziatische en pittige gerechten.
Simonsig was de éérste in het mooie Zuid-Afrika die het antwoord op Champagne had gevonden, deze 'Kaapse Vonkel'. Deze vonkelwijn wordt gemaakt volgens de méthode cap classique, oftewel dezelfde méthode als in de Champagne-regio wordt gebruikt. Deze Kaapse Vonkel is winnaar van vele prijzen voor mousserende-wijnen.