Paul Mas Le X-Mas Rouge
is helaas uitverkocht....
Frankrijk | Languedoc
Le X-Mas Rouge van Paul Mas heeft een intens, robijnrode kleur. Aroma's van rijpe bessen, kersen en specerijen. Zacht, licht kruidig, lekker vol en elegant van smaak met met aangename tannine.
Serveer deze wijn bij risotto met paddenstoelen, kruidige stoofgerechten, (kruidige) kazen, kip en Osso Bucco.
Le X-Mas Rouge Appassito by Paul Mas wordt gemaakt van Marselan, Grenache Noir, Cinsault en Carignan druiven. De wijn wordt traditioneel gevinifieerd, elke druivensoort wordt apart gevinifieerd. Marselan vereist een speciale behandeling waarbij de druiven gedeeltelijk worden geoogst. Sommige gebieden worden onmiddellijk geoogst, andere worden bewust langer aan de wijnstok gelaten. Hierdoor kan er meer water verdampen en krijgt de wijn een rijkere smaak. De wijn rijpt gedurende 5 maanden in Frans eikenvaten.